A tésztához:
500 gramm liszt
250 gramm vaj
50 gramm porcukor
10 gramm élesztő
10 gramm só
100 ml tej
2 db tojássárgája
5 gramm citromreszelék
10 gramm vaníliás cukor
A tészta elkészítése:
A felsorolt anyagokból omlós élesztős tésztát gyúrunk.
A nyersanyagok előkészítése után az élesztőt langyos cukros tejben feloldjuk, majd a receptben előírt anyagokkal gyúrással egyneműsítjük. Kovászt nem készítünk!
A három részre osztott tésztát kigömbölyítjük és egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
A töltelék:
250 gramm őrölt dió
250 gramm porcukor
300 gramm barackíz
10 gramm vaníliás cukor
50 ml rum
A tészta formázása:
A három tésztarészt 6 mm vékony lappá nyújtjuk. A sütőlemezre helyezett első lapot megkenjük a barackíz felével és szétterítjük rajta a száraz diótöltelék felét. Bepermetezzük rummal és ráhelyzee
A három részre osztott tésztát kigömbölyítjük és egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
A töltelék:
250 gramm őrölt dió
250 gramm porcukor
300 gramm barackíz
10 gramm vaníliás cukor
50 ml rum
A tészta formázása:
A három tésztarészt 6 mm vékony lappá nyújtjuk. A sütőlemezre helyezett első lapot megkenjük a barackíz felével és szétterítjük rajta a száraz diótöltelék felét. Bepermetezzük rummal és ráhelyzee
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése