2013. július 27., szombat

Ananászos csirke sajttal, salátával

- kb. 60 dkg csirkemell
- ananász (karika vagy darabolt)
- víz
- kis tejföl (egy kis pohár kb. fele)
- egy ek liszt
- 15-20 dkg sajt (reszelve a szóráshoz)
- kevès olivaolaj
- só, bors
- só, őrölt szerecsendió a besamelhez
A csirkemellet felszeleteljük ès egy közepes tepsibe rakjuk (a tepsit előzőleg kibèlelhetjük zsìrpapìrral ès egy kevès olivaolajjal lepermetezhetjük). Miután kibèleltük az egèsz tepsit hùssal, azt megszòrjuk sóval, borssal. Ezután ha mèg marad hùs, azt a tetejère sorakoztatjuk ès hasonlòan fűszerezzük.
Ezután ráhelyezük az ananászt.
Elkèszítjük a besamel mártást: a lisztet csomómentesre keverjük a vízzel, majd felmelegìtjük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzàkeverjük a tejfölt ès csomómentesre keverjük a lisztes mártással. Őrölt szerecsendióval ès sóval ìzesítjük.
Rárakjuk a mártást az ananásszal dekorált húsra ès rászórjuk a sajtot.
Alufóliáfal lefedve kb. 180 fokon sütjük kb. fèl órát. Ezután megnèzzük, hogy puha e a hús, ha nem, tovább sütjük, ha már jó, kicsit megpirítjuk a sajtot rajta alufólia nèljül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése