2013. július 8., hétfő

Sült pulyka paradicsomszószba



Fehérje napra:

- 70 dkg pulykahús (vagy csirke, vagy amit szeretünk)
- 2 paradicsom (vagy egy hatalmas)
- egy paradicsomkonzerv (én olyat használok, amiben egész paradicsom van)
- egy evőkanál kukoricakeményítő
- só, bors, szerecsendió
- kb. 1 dl víz (attól függően, milyen sűrű a paradicsom)
- friss zöldfűszerek: petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom (illetve bármi, ami otthon megtalaláható)
- egy fej hagyma

Elkészítése roppant egyszerű:
a hagymát kis olíva olajon üvegesre pirítjuk, ráöntjük a paradicsomszószt. Kis főzés után ráöntjük a vizet, annyit, hogy ne legyen nagyon sűrű a szósz, de ne legyen nagyon folyós se. A keményítőt kevés vízben feloljuk és hozzáöntjük a szószhoz, amibe sót, borsot és szerecsendiót teszünk. 

A pulykahússal kibéleljük a tepsit, amibe zsírpapírt tettünk. megsózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt. A zöldfűszekeret is rávagdossuk és 180 fokon, először lefedve, majd fedél nélkül sütjük, amíg meg nem puhul a hús.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése