Ez a recept remek a megmaradt tojásfehérjék gyors felhasználásához.
Sütemény, ahogy az amerikaiak készítik.
Eredeti recept David Lebovitztól származik.
Hozzávalók:
- 130 g liszt
- 200 g + 100 g cukor
- 1/2 teáskanál só
- kb. 12 tojásfehérje
- 1 teáskanál borkő (hogy ez mi, egy leírás itt található)
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kivajazunk egy 23 cm-es formát.
- Egy kis tálban összekeverjük a 100 g cukrot, a lisztet és a sót
- Elektromos mixerrel elkezdjük verni a tojásfehérjét (közepes fokozaton) addig, amíg keményedni nem kezd. Fokozatosan hozzáadjuk a 200 g cukrot (kb. 50 grammot egy alkalommal) és felhőszerűvé verjük a tojást.
- Összekeverjük a lisztes keveréket a fehérjébe. A fehérjébe kis adagokban bele tudjuk adagolni.
- Belehelyezzük ezt a keveréket egy kikent formába és kb. 45 percig sütjük.
45 perc után (mikor szép barna) kivesszük és rögtön kifordítjuk a tepsiből.
Én kevesebb tojásból készítettem, kicsi lett, de finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése