2013. október 27., vasárnap

Házi nutella

A nugátkrém elengedhetetlen része a toffifee-nek, amivel ma kísérleteztem. Ezt majd egy külön posztban.

A nutella receptet Trinity receptje alapján készítettem, minimális változtatással.

Hozzávalók:

  • 120 gramm nem sózott pörkölt mogyoró
  • 90 gramm porcukor (átszitálva)
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 90 gramm vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
Elkészítés:
  1. A mogyorót összedaráljuk, vagy ha nincs daráló megpróbáljuk nagyon apróra törni egy nyújtófával, majd összekeverem az átszitált porcukorral
  2. Megmelegítem a főzőtejszínt, amibe belerakom a vanília kikapart belsejét és magát a rudat is, majd ráöntöm a mogyorós keverékre
  3. Víz felett felolvasztom a csokoládét és összekeverem a megolvasztott vajjal, majd ezt is a keverékhez adom
És már kész is az E betű nélküli nutella! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése