Hozzávalók a zsemléhez:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- egy teáskanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- 1 tojásfehérje a kenéshez
Elkészítés:
- A tejet összekeverem a vízzel és a cukorral és meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt
- Kicsit futtatom az élesztőt, majd összekeverem a liszttel
- Hozzáadom a sót és az olajat és egyneműre, gombócba gyúrom és kb. 20 percet pihentetem. Közben a sütőt előmelegítem 200 fokra
- 6 felé szedem és gombócokat gyúrok újra mind a hat részből, sütőpapírra helyezem, újra pihentetem kb. 10 percet
- Kb. 5 percet sütöm 150 fokon, majd 200 fokon sütöm, amíg piros nem lesz
Hozzávalók a fasírthoz:
- 50 dkg darált hús
- só
- bors
- 1 kávéskanál mustár
- petrezselyem
- majoranna
- fél fej lila hagyma összekockázva, megpirítva
- 1 tojássárgája
Elkészítés:
- Összegyúrom a hozzávalókat, míg a zsemlék pihennek
- Miközben a hat kisebb golyót gyúrom, kicsit összeérlelem az ízeket
- Olajon kisütöm a laposra nyomkodott fasírtokat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése