Négynapos diéta

Már több, mint 9 hónapja a négy napos diéta megszállottja vagyok. Nem feltétlenül, hogy fogyjak - no persze, az sem egy rossz dolog :) - de inkább azért, hogy egészségesen, változatosan és a gyomromnak is megfelelő módon táplálkozzunk. 

A négy napos diéta, vagy másként a szétválasztó diéta lényege az, hogy minden nap csak egy típusú étel fogyasztása ajánlott:

1. nap - fehérje nap (húsok minden mennyiségben, tojás, tejtermékek)
2. nap - keményítő nap (a főzelékek, rizs és krumpli napja)
3. nap - szénhidrát nap (bármilyen tésztaétel és nagyjából minden édesség :))
4. nap - gyümölcs nap (bármilyen gyümölcs)


Azért szeretem ezt a diétát, mert teljesen kivitelezhető. Nem kell arra koncentrálni, hogy mennyit eszik az ember (persze, zabálni nem lehet), inkább annak minőségén van a hangsúly. Átgondoltan, tervezetten kell enni. Ez persze eleinte nehéz, de egy hónap után úgy átáll az ember agya, hogy már nem kell megerőltetnie magát, hogy hetek, vagy napok helyett négy napokban gondolkozzon. És amit még szeretek benne az az, hogy nagyon változatos: ha nem akar az ember állandóan csak csirkemellet, majd csak rizst, majd csak tésztát enni, akkor igen is szét kell néznie és rájön, hogy rengeteg dolgot lehet például a zöldségekkel művelni. Ami pedig minden napba belefér!

Persze, nem kell azt gondolni, hogy szóról szóra betartom a diétát, de megpróbálok eszerint tenni-venni a konyhában, általában több, mint kevesebb sikerrel és eredménye is van: alapjába véve elég hasfájós vagyok, mióta ezt a diétát folytatom egyetlen estét sem töltöttem azzal, hogy görcsölés miatt nem tudtam volna elaludni ÉS ami talán a legtetszetősebb hatás: 9 kilót fogytam 9 hónap alatt. Egyébként sem voltam túlzottan elhízva (56-58 kg, 154 cm-hez), de most kifejezetten jól érzem magam a bőrömben!

Ezen felbuzdulva folytatom tovább a diétát és megosztom az egyes napok receptjeit, hátha másnak is jól jön (és persze nekem is, ha már kifogytam volna az új ötletekből).


Fehérje nap
Keményítő nap
Szénhidrát nap
Gyümölcs nap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése